ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ON LINE ΜΑΤ ΣΕ 1 ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

8ο KΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ελάτε να γνωρίσετε τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού!

Η μαζικότερη διοργάνωση “Solving Chess” στη χώρα μας και ταυτόχρονα ο κυριότερος θεσμός διάδοσης του Καλλιτεχνικού Σκακιού στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, το Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου, 10/12/2023 και ώρα 11.00-13.30. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που: α) απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα β) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού.

ΑΘΗΝΑ: Πλάτωνος 24, Καλλιθέα (1 ο Δημοτικό Διαμέρισμα). Κοντά στην πλατεία Δαβάκη, 176 73. Από τον «ηλεκτρικό» Καλλιθέας 15 λεπτά με τα πόδια (1km περίπου). Με λεωφορεία: Στάση Σκρα (040, 911, Τρόλεϊ: 1,5) -2’, στάση Πλατεία Δαβάκη (218,219, 816) -2’.

Φοινιξ Α.Σ.

Ιδρύθηκε σκακιστικό τμήμα στον "ΑΣ Φοίνιξ, Στρατηγού Μακρυγιάννη 81 , Άγιος Δημήτριος ", πλησίον της λεωφόρου Θεομήτορος, το μόνο σκακιστικό τμήμα, που διδάσκεται σκάκι και γίνονται αγώνες στον δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής. Η χρονιά ξεκίνησε με προκριματικούς αγώνες μαθητών και μαθητριών στο 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, που διοργάνωσε ο πρωταθλητής Ελλάδας λύσης σκακιστικών προβλημάτων και δάσκαλος Νίκος Μενδρινός.

 

6ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ηλιούπολης, προκηρύσσει τουρνουά Rapid στη μνήμη του Σπύρου Μπίκου με διεθνή αξιολόγηση, με την ονομασία «6 Ο τουρνουά Rapid στη μνήμη Σπύρου Μπίκου 2023».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες του ΣΟΗ καθώς και άλλων συλλόγων με βαθμό αξιολόγησης (διεθνές Rapid). Επίσης είναι δυνατή η πρόσκληση επί πλέον αθλητών από την οργανωτική επιτροπή. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος στους 40 σκακιστές και σκακίστριες

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Καθορίζεται παράβολο συμμετοχής 5 ευρώ

ΕΠΑΘΛΑ: 1ος νικητής Κύπελλο και 50 ευρώ 2 ος -4 ος νικητής μετάλλιο 1 η γυναίκα μετάλλιο ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΟΗ: zalouk@gmail.com ή στο διευθυντή αγώνων, Λουκά Ζαχείλα, 6937-185747 ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν έγκυρο, ανανεωµένο – ενεργοποιηµένο δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ : Διευθυντής αγώνων είναι ο Λουκάς Ζαχείλας. Επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος κληρώσεων: Μάριος Αναστασίου. Διαιτητής: Μάριος Πανανικολόπουλος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Το εντευκτήριο του ΣΟΗ, Παπαναστασίου 14, Ηλιούπολη ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Παπαναστασίου 14, Ηλιούπολη 16341 Τηλ: 6937185747 Διεύθυνση αλληλογραφίας: Ηρώς Κωνσταντοπούλου 94 16346 Ηλιούπολη, E-mail: zalouk@gmail.com

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ: Ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ΕΣΟ και οι οδηγίες της ΓΓΑ όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 5 ή 6 γύρων (ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων), την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στις 17.00. Οι μετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες 15’ πριν την έναρξη του πρώτου γύρου και να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δέκα λεπτά (10΄), με προστιθέμενο χρόνο δύο δεύτερα (2΄΄), για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση, για κάθε παίκτη, για ολόκληρη την παρτίδα. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια: • το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα (μόνο αν όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους) • Buchholz • άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και κριτήρια άρσης της ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της FIDE και της Ε.Σ.Ο.  

 

 

 

Με 44 συμμετοχές το 5o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ του Σκακιστικού Ομίλου Ηλιούπολης. Νικητής ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ με 6 βαθμούς, δεύτερος ο ΣΚΑΠΕΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, τρίτος ο ΠΑΠΑΟΥΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ και τέταρτος ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΘΑΛΗΣ. Τις απονομές έκανε ο Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης. 

 

 

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχαν τα σχολικά πρωταθλήματα Ηλιούπολης. 90 συμμετοχές και ένα πρωινό γεμάτο χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα. 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:  Α - Β - Γ - Δ - Ε - ΣΤ- ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

 

4 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ

 

 

Συμμετοχές- κληρώσεις- αποτελέσματα 

 

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι WFCC (World Federation for Chess Composition) προκηρύσσει τον 19ο Διεθνή παράλληλο διαγωνισμό λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής στην Αθήνα είναι η Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 , 10:30 ώρα Ελλάδας, Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον κλιματιζόμενο χώρο του ΣΟ Ηλιούπολης, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Παπαναστασίου, πλησίον του σταθμού μετρό «Άλιμος»

Υπεύθυνος: Γιάννης Γαρουφαλίδης Email: igaroufalidis@gmail.com

 

 

 

Στην πρώτη θέση ο Πάρης Λουτραγώτης, δεύτερος ο Παναγιώτης Κώστας, τρίτος ο Ορέστης Κυριακίδης και τέταρτος ο Ιωσήφ Λύτρας

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 

 

 

7ο KΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Τη δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου, 11/12/2022 και ώρα 11.00-13.30 θα πραγματοποιηθεί το 7 ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, ο κυριότερος θεσμός διάδοσης του Καλλιτεχνικού Σκακιού στην Ελλάδα από το 2014. 

Αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Ηλιούπολης (ΣΟΗ), Αλ. Παπαναστασίου & λεωφ. Βουλιαγμένης

Υπεύθυνος: Νίκος Μενδρινός, τηλ. 210 9833452, email: nikmendrinos@gmail.com

 

 

Με 32 συμμετοχές και πολύ ενδιαφέρον το πρώτο τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Ηλιούπολης μετά απο 3 σχεδόν χρόνια λόγω πανδημίας. Νικητής ο Παναγιώτης Κώστας με 4,5/5, δεύτερος Κορνιώτης Φίλιππος, τρίτος Παπαουλάκης Ισίδωρος και τέταρτος Θεοδώρου Παναγιώτης. Τις απονομές εκαναν ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλος 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

 

20ός ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 

  Έγινε στις 11/09/2022 η εκδήλωση "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης 2022" στην Αθήνα, στο εντευκτήριο του σκακιστικού συλλόγου Αιγάλεω. Η επιλογή των 12 συνθέσεων προς λύση έγινε από τον Ιωάννη Γαρουφαλίδη. Θερμά συγχαρητήρια σε συμμετέχοντες και διοργανωτές!

Προβλήματα, αποτελέσματα και φωτογραφίες

 

 

 

Φωτογραφίες από το Solving show που έγινε στην Ηλιούπολη. Πρώτος ο Παναγιώτης Θεοδώρου, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Κατσαδώρος και τρίτος ο Γιώργος Μπεναρδής. 

 

 

 

19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 2021

Η Ε.Σ.Ο, η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού και ο Σκακιστικός Όμιλος Ηλιούπολης διοργάνωσε το 19ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Προβλημάτων, το οποίο έγινε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Ηλιούπολης στην οδό Παπαναστασίου και λεωφόρο Βουλιαγμένης (στο πλάι του συγκροτήματος των πολυκλαδικών σχολείων), πολύ κοντά στο σταθμό μετρό «Άλιμος». Τερμάτισε πρώτος ο Νίκος Μενδρινός, δεύτερος Παναγιώτης Κονιδάρης, τρίτος Δημήτρης Σκυριανόγλου και τέταρτος ο Παναγής Σκλαβούνος, πρώτη γυναίκα η Πετρούλα Κεφσίκογλου και πρώτος έφηβος ο Ισίδωρος Παπαουλάκης.

 

 

 

ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ» 2020

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Αναβλήθηκε 

 

 

17ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΓΙΑΛΗ)

Έγινε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, 11π-μ -2μμ, ο 17ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Αττικής για τα σωματεία της Αττικής στην αίθουσα του Σκακιστικού Συλλόγου Ηλιούπολης, στην οδό Παπαναστασίου και λεωφόρο Βουλιαγμένης (στο πλάι του συγκροτήματος των πολυκλαδικών σχολείων), πολύ κοντά στο σταθμό μετρό «Άλιμος». Πρωταθλητής Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2020 ο Νίκος Μενδρινός .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

Σιμουλτανέ της πρωταθλήτριας Ελλάδας Χαριτωμένης Μαρκαντωνάκη

Στον ανοικτό χώρο του ΣΟ Ηλιούπολης (λεωφόρος Βουλιαγμένης & Παπαναστασίου 12) έγινε το Σάββατο 13 Ιουνίου (ώρα 5.30 μμ) το σιμουλτανέ της κ. Χαριτωμένης Μαρκαντωνάκη σε πραγματικές σκακιέρες. Αγωνίστηκε ταυτόχρονα (σιμουλτανέ) με 20 αντιπάλους, παιδιά και γονείς. Κάθε αντίπαλος είχε την δική του σκακιέρα σε αποστάσεις από τους υπόλοιπους, με ασφάλεια και υγιεινή. Ήταν μια ακόμα πρωτοβουλία του Ζήνωνα Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ηλιούπολης.

 

 

Άρχισε ξανά το σκάκι στις "σκακιέρες"

Στη "Γιορτή της σκακιέρας", που έγινε στις 6 Ιουνίου στον ΣΟ Ηλιούπολης με τη συνεργασία του ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας, συμμετείχαν 20 παιδιά, που έλυσαν 5 προβλήματα και πήραν αναμνηστικό δώρο τη σκακιέρα που χρησιμοποίησαν, αφού ήταν η πρώτη εκδήλωση εδώ και καιρό που έγινε σε πραγματικές σκακιέρες. Το κάθε παιδί έλυνε τα προβλήματα μόνο του στη δική του σκακιέρα με αποστάσεις μεταξύ τους. Πιο γρήγοροι από αυτούς που έλυσαν όλα τα προβλήματα οι Β Σιδηρόπουλος, Ι Παπαουλάκης και Λ. Δανηλίδου (στα κορίτσια η Φ. Κιοσέογλου). Θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις (και προπονήσεις) σε ανοικτούς χώρους.

 

 

 

 

Πρώτος διαγωνισμός λύσης σκακιστικών προβλημάτων για παιδιά  

Το απόγευμα της παραμονής του νέου έτους 31 Δεκεμβρίου (5 -7 μμ) έγινε στον Σκακιστικό Όμιλο Ηλιούπολης (Παπαναστασίου 12, πολυκλαδικά σχολεία λεωφόρου Βουλιαγμένης, πλησίον σταθμού μετρό «Άλιμος») ο πρώτος διαγωνισμός λύσης εύκολων σκακιστικών προβλημάτων για παιδιά ως 16 ετών. Στην πρώτη θέση ο Χάρης Γαρουφαλίδης.

 

 

 

 

3ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

Στην πρώτη και δέυτερη θέση γενικής βαθμολογίας ο Ισίδωρος Παπαουλάκης και ο Κλαούντιο Dervishi του Ζήνων Γλυφάδας και στην τρίτη θέση ο Τσιρώνης Κωνσταντίνος και πρώτο κορίτσι η Σαλβαρίδου Σοφία του ΦΟ Ελληνικού στο 4ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στην πρώτη θέση στο Solving Show o Κλαούντιο Dervishi 

 

4ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

64 ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΟ ΡΑΠΙΝΤ ΤΟΥ ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟΥ

Στην πρώτη θέση ο Χρήστος Κράλλης, δεύτερος ο Δημήτρης Λουτραγώτης και τρίτος ο Γιώργος Δημητρίου 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

Τόπος διεξαγωγής : Ευρωπαϊκό Πρότυπο Ροδοπόλεως 28 Ελληνικό Οι συμμετοχές θα δηλώνονται στο email : theod.filios@gmail.com, μέχρι Δευτέρα 24/6 ώρα 12:00 τηλ. 210-9618626 & 210-9618110 Κιν. 6944921889  

 

 

 

Φωτογραφίες από τις απονομές του τουρνουά. Στην πρώτη θέση ο Παπαδόπουλος Αντώνιος και στην δεύτερη και τρίτη θέση ο Λουκαΐδης Ανδρόνικος και ο Παπαουλάκης Ισίδωρος. Πρώτη νεάνιδα η Σαλβαρίδου Σοφία.  

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

5ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΟ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

 

31ο ΣΧΟΛΙΚO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

 

 

15ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι WFCC (World Federation for Chess Composition) προκηρύσσει τον 15ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής στην Αθήνα είναι η Κυριακή 27 Ιανουαρίου, 10:30 ώρα Ελλάδας. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον κλιματιζόμενο χώρο του ΣΟ Ηλιούπολης, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Παπαναστασίου, πλησίον του σταθμού μετρό «Άλιμος». 

 

 

 

6o KΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 

Ελάτε να γνωρίσετε τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού!

Την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, 6 Ιανουαρίου 2019 (ώρα 11.30-14.00) θα πραγματοποιηθεί το 6ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που α) απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα β) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 14 προβλήματα από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες (3 ορθόδοξα δύο κινήσεων, 3 σπουδές και από 2 ορθόδοξα τριών και περισσοτέρων κινήσεων, βοηθητικά και αντίστροφα) και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους -στον τομέα αυτόν- σκακιστές, ενώ τα υπόλοιπα είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών. Φυσικά πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο θα ήταν οι αρχάριοι στη λύση να κατατοπιστούν εκ των προτέρων για το είδος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, τον τρόπο γραφής των απαντήσεων, τις συνθήκες κλπ. Για το σκοπό αυτό υπάρχει υλικό εδώ (περιγραφή των έξι κατηγοριών προβλημάτων και του τρόπου γραφής των λύσεων, ειδική αναφορά στα βοηθητικά, τα αντίστροφα και τις σπουδές, όλα τα θέματα και οι λύσεις των 5 πρώτων Κυπέλλων κλπ). Ενημέρωση σχετικά με τους αγώνες θα υπάρχει στο www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr  

 

 

2o ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 


    

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  

Δικαίωμα συμμετοχής: Έχουν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, και των Γυμνασίων, δημόσιων και ιδιωτικών, του Νοτίου Τομέα των Αθηνών χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους. Οι αγώνες θα γίνουν σε δύο γκρουπς. Στο πρώτο γκρουπ θα λάβουν μέρος μαθητές με αθλητικό δελτίο και βαθμό αξιολόγησης. Στο δεύτερο γκρουπ θα λάβουν μέρος σχετικά αρχάριοι μαθητές, χωρίς αθλητικό δελτίο και μαθητές χωρίς βαθμό αξιολόγησης.

Δήλωση συμμετοχής: Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 6/12 στο email theod.filios@gmail.com. Θα δηλώνονται ονοματεπώνυμο, τάξη, Σχολείο, Αρ. Σκακιστικού δελτίου (αν υπάρχει) και τηλέφωνο επικοινωνίας.  

 

 

 

Τελικά αποτελέσματα γενικής κατάταξης για το 3ο Ατομικό Νεανικό Τουρνουά του ΦΟ Ελληνικού. 1, Γιαννόπαπας Λεόντιος (Αθλητικός Όμιλος Πεύκης) 2, Ζαχαράκης Αντώνης (ΦΟ Ελληνικού) 3, Σαλβαρίδου Σοφία (ΦΟ Ελληνικού) 1ο Κορίτσι Σαλβαρίδου Σοφία (ΦΟ Ελληνικού) 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

3ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 2018

Στην πρώτη θέση ο Αποστολάτος Θαλής, δεύτερος ο Ταμπάκης Βασίλης και τρίτος ο Δαμηλάκος Ηλίας. Πρώτο κορίτσι η Σαλβαρίδου Σοφία.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

 

 

Εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Παναγή Σκλαβούνου " Οι άγνωστες εποχές του ελληνικού σκακιού" από τις εκδόσεις Οσελότος. 

 

 

 

Ένα καινούργιο σκακιστικό βιβλίο ασκήσεων ματ σε 1 κίνηση, που απευθύνεται σε παιδιά και σε αρχάριους ενήλικες και ο τίτλος του είναι: Solving show, 500+ ματ σε 1 κίνηση που θα σε μπερδέψουν. 

 

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΛΥΚΕΙΑ

Έγινε την Κυριακή 20 Μαΐου το απόγευμα το πρωτάθλημα σκάκι 2018 του Δήμου Αλίμου, με ελεύθερη συμμετοχή μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της πόλης, καθώς και κατοίκων Αλίμου αντίστοιχων ηλικιών. Χώρος ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο, Αλαμάνας & Μανδηλαρά (κοντά στα εκπ/ρια Μαλλιάρα). Διοργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Αλίμου «ο Θουκυδίδης» (για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνά του 6959878804 & 6932312651 ή το email του soa.thoukididis@gmail.com) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημ. Σχολείου. Συνδιοργανωτής και χορηγός ο Δήμος Αλίμου (ΘΟΠΑΑ). 

 

 

1ο ROYAL JUNIOR CHESS RAPID  

Έγινε το Royal μόνο για παιδιά, με 63 συμμετοχές στο "Ευπαλίνειο" ΕΠΑΛ Αλίμου Πάτμου 1 & Δωδεκανήσου, 150 μέτρα από τον σταθμό μετρό "Ηλιούπολη". Μια σκακιστική γιορτή για τα παιδιά με ταχυδακτυλουργό στην υποδοχή και πριν την έναρξη των αγώνων, face painting και μπαλονοκατασκευές στην αναμονή των γύρων, δώρα στους νικητές. Μια πρόβα τζενεράλε για όσους έχουν προκριθεί στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Ελλάδος. Στην πρώτη θέση ο ΑΜΙΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, δεύτερος ο ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και τρίτος ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του τουρνουά.

 

 

5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 

Ελάτε να γνωρίσετε τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού!

Την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, 7 Ιανουαρίου 2018 (ώρα 11.00-13.30) θα πραγματοποιηθεί το 5ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων. Το Κύπελλο Λύσης έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός, παίρνοντας σταθερή θέση στο ελληνικό καλεντάρι. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που α) απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα β) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 14 προβλήματα από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες (3 ορθόδοξα δύο κινήσεων, 3 σπουδές και από 2 ορθόδοξα τριών και περισσοτέρων κινήσεων, βοηθητικά και αντίστροφα) και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους -στον τομέα αυτόν- σκακιστές, ενώ τα υπόλοιπα είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών. Φυσικά πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο θα ήταν οι αρχάριοι στη λύση να κατατοπιστούν εκ των προτέρων για το είδος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, τον τρόπο γραφής των απαντήσεων, τις συνθήκες κλπ. Για το σκοπό αυτό υπάρχει υλικό στην ιστοσελίδα: http://www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά σκάκι εις μνήμη Δ. Μαραγκουδάκη και Σ. Μπίκου με 72 συμμετοχές. Στην πρώτη θέση ο Γρηγοριάδης Μιχαήλ, στην δεύτερη θέση ο Γρηγοριάδης Αλέξανδρος και στην τρίτη θέση ο Ροϊνός Ηλίας. Μέσα στους διακριθέντες ο Βράιλας Μάριος, ο Λουτραγώτης Πάρης και ο Λουτραγώτης Μάριος.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΑΠΙΝΤ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ» ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2017 

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 έγινε το «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ» στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Ηλιούπολης με συμμετοχή 64 παιδιών. Στην πρώτη θέση ο ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, δεύτερος ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και τρίτος ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΘΗΣΕΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

Δείτε εδώ την τελική βαθμολογία του 2ου ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 2017 

Φωτογραφίες από τις απονομές 

 

 

Solving Show έγινε στo 2ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 2017 όπου συμμετείχαν 24 παιδιά 

 

 

 

 

Τελείωσε το 3ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΟ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ που έγινε 25-30 Ιουνίου 2017, με 90 συμμετοχές παιδιών.

Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που ισοβάθμισε με τον ΤΖΑΝΕΤΟ ΙΩΑΝΝΗ, και τρίτος ήταν ο ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. 

 

 

3ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΟ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με ελληνική και διεθνή αξιολόγηση, σε κλιματιζόμενη αίθουσα

25-30 Ιουνίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

 

 

Σκάκι στους Παγκόσμιους Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ 

Το Διεθνές Αθλητικό γεγονός της ζωής σου είναι πραγματικότητα και σε περιμένει από τις 9 έως 11 Ιούνη 2017. Είσαι έτοιμος; Η ευκαιρία για να δείξετε ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα και ότι εκείνοι που εμπνέονται από τον αθλητισμό, ανταγωνίζονται με την καρδιά και την ψυχή τους, είναι πάντα Πρωταθλητές. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ (World Senior Games) με 15 διαφορετικά Αθλήματα έρχονται στην Ελλάδα από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2017. Το σκάκι είναι ένα από τα αθλήματα με το Διεθνές Rapid Όπεν που θα διεξαχθεί στον μαγευτικό χώρο της Λίμνης Βουλιαγμένης! 

Άρχισε την προετοιμασία και καταχώρησε τη συμμετοχή σου μέχρι την 10η Απριλίου 2017 στο www.worldseniorgames.org/register, ώστε να επωφεληθείς φθηνότερων τιμών συμμετοχής! Η λήξη εγγραφών στους Αγώνες είναι 21 Μαΐου 2017. 

 

 

 

29ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 - ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3/2017, Ώρα έναρξης: 12:00 THE MALL ATHENS ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΤΙΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ (3ο επίπεδο).

Ώρα επιβεβαιώσεως συμμετοχής: Αυστηρώς από 10:30 έως 11:30. Όσοι προσέλθουν μετά τις 11:30 αγωνίζονται από το δεύτερο (2ο) γύρο των Τελικών Ατομικών Πρωταθλημάτων. 

 

 

Τις προκρίσεις ανά τάξη για την Τελική Φάση των Ατομικών Μαθητικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2017 μπορείτε να δείτε εδώ. 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΛΥΚΕΙΑ

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα έγινε το 9ο Πρωτάθλημα Σκάκι του Δήμου Αλίμου, με ελεύθερη συμμετοχή μαθητών των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών. Χώρος το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Δείτε εδώ τις συμμετοχές-Αποτελέσματα: NHΠΙΑ, Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Β-Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ

 

 

 

29ο ΣΧΟΛΙΚO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ο ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας και ο Σύλλογος γονέων του 13ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας, υπό την αιγίδα της Κοινωνικής, Αθλητικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης (ΚΑΠΠΑ) του δήμου Γλυφάδας προκήρυξαν το 29ο Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γλυφάδας, για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του δήμου. Οι αγώνες διεξήχθησαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα στους χώρους του 13ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας, οδός Σόλωνος 5.

Συμμετοχές και αποτελέσματα:ΝΗΠΙΑ-Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2017 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 04 Μαρτίου 2017, ημέρα Σάββατο. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το 4ο Λύκειο & 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας – Σχολικό Συγκρότημα Αγ. Νικολάου (Ελευθερίου Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 176 73).  

 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2017 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 05 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή - 17:00. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το 4ο Λύκειο & 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας (Ελευθερίου Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 176 73).  

 

 

 

4ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Διεξήχθη στις 08/01/2017, ο αγώνας λύσης σκακιστικών προβλημάτων "4ο Κύπελλο Ελλάδας". Την γενική επιμέλεια και την ευθύνη επιλογής των προβλημάτων είχε ο Νίκος Μενδρινός. Τα προβλήματα, οι λύσεις με σχόλια, τα αποτελέσματα εδώ

 

 

 

Έγινε με μεγάλη συμμετοχή 29 παιδιών το CHRISTMAS CHESS SOLVING SHOW στον ΣΟ. Ηλιούπολης. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν ανά 2 ή 4 παιδιά (ατομικό ή ομαδικό), με χρήση προβολέα και μπάζερ, σαν τηλεπαιχνίδι, να λύσουν μέσα σε 1 λεπτό σκακιστικά προβλήματα (ματ σε 1 κίνηση) τα οποία προβάλλονταν σε οθόνη. Στο ατομικό πρώτος τερμάτησε ο Παπαουλάκης Ισίδωρος, δεύτερος ο Ματσουκατίδης Γιώργος και τρίτος ο Χαρτοφύλακας Σπύρος. Στο ομαδικό που για πρώτη φορά έγινε, τα παιδιά αγωνίστηκαν σε ζευγάρια που μόνα τους σχημάτισαν. Πρώτοι τερμάτησαν οι Χαρτοφύλακας Σπυρος και Νομικός Γιώργος, δεύτεροι οι Ματσουκατίδης Γιώργος και Παπαουλάκης Ισίδωρος και τρίτοι οι Παρνασσάς Παναγιώτης και Κιοσέογλου Παναγιώτης.  

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΠΙΝΤ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ» ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2016 

 

 

 

Τελείωσε με επιτυχία το 1ο ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 2016