ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΧΙ» 2020

(με τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου – οι γονείς παραμένουν εκτός χώρου ή στο αίθριο)

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:Ο Σ.Ο. Ηλιούπολης και ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας διοργανώνουν νεανικό σκακιστικό τουρνουά ελβετικού συστήματος 5 γύρων με το πρόγραμμα κληρώσεων «Swissmanager» (εγκεκριμένο από τη FIDE). Ισχύουν κανονισμοί ΕΣΟ και FIDE. Ελληνική και διεθνής αξιολόγηση.

2.ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εντευκτήριο Σ.Ο. Ηλιούπολης, οδός Παπαναστασίου και λεωφ. Βουλιαγμένης, στο σχολικό συγκρότημα πολυκλαδικών λυκείων Ηλιούπολης, πλησίον σταθμού μετρό «Άλιμος».

3.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παιδιά με αθλητικό δελτίο, ηλικίας 8-16 χρόνων (χρονολογικά). Παράβολο συμμετοχής 10€. Ώρα προσέλευσης πριν από την έναρξη του 1ου γύρου 17.30. Οι κληρώσεις των επόμενων γύρων θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.chess-results.com

4.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΑΓΩΝΩΝ:

1ος γύρος Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 18.00

2ος γύρος Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020 18.00

3ος γύρος Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 18.00

4ος γύρος Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 18.00

5ος γύρος Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 18.00

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 60 λεπτά με προσθήκη 30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής/ρια που δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο εντός 35 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του γύρου μηδενίζεται. Παίκτης που δεν αγωνίστηκε σε κάποιο γύρο χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως τους διοργανωτές θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά.

6.ΕΠΑΘΛΑ: Θα δοθούν Κύπελλα στα τρία πρώτα παιδιά της γενικής κατάταξης και χρυσό μετάλλιο στο πρώτο κορίτσι. Πέραν αυτών, θα δοθούν βιβλία στους πρώτους των ηλικιών -10, -12,-14.

7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Για την άρση των ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν τα εξής κριτήρια: α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), β) Το κριτήριο Μπούχολτς, γ) Το κριτήριο Μπούχολτς- cut1, δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα), ε) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας.

8.ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Εξαίρεση από κλήρωση επόμενου γύρου μπορεί να γίνει με ενημέρωση του επικεφαλής διαιτητή πριν την κλήρωση του γύρου.Για απροσδόκητη απουσία, που θα προκύψει μετά την κλήρωση, είναι επίσης απαραίτητη η ενημέρωση, για να ειδοποιηθεί ο αντίπαλος.

9. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διευθυντής Σκλαβούνος Παναγής. Επικεφαλής Διαιτητής Αναστασίου Μάριος.

10.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στον κ. Σκλαβούνο Παναγή στο e-mail: askl27@otenet.gr ως τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης, σύλλογο και τηλέφωνο. Το τουρνουά θα καλυφθεί από το διαδικτυακό χώρο www.skakiera.gr. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.